ons commitment

Mijn commitment en jouw commitment

Het is een heldere deal, als wij één heel jaar met elkaar in zee gaan,
vraagt dat om een aantal heldere afspraken.

Ik beloof je mijn commitment door er een heel jaar lang voor je te zijn, alles met te delen wat ik weet en wat ik heb en 100% transparant te zijn over mijn eigen jaar. Ik beloof je vertrouwelijk om te gaan met alles wat je met mij persoonlijk of in de groep deelt. Ik beloof je alles te doen wat in mijn macht ligt om het voor jou een onvergetelijk jaar te maken.

Van jou vraag ik commitment in de vorm van
tijd,
vertrouwen,
toewijding
en geld.

Ja, het zal je tijd kosten, waarschijnlijk veel tijd. Ik kan je niet zeggen hoeveel. Je hoeft er natuurlijk je baan of bedrijf niet voor op te zeggen, maar je zult je wel moeten realiseren dat het je elke week tijd gaat kosten. Als je die tijd nu niet hebt of kunt vrijmaken, moet je het niet doen.

Ik vraag vertrouwen van je. Vertrouwen in mijn kunnen, want je gaat met mij in zee. Dat is niet niks. Als je het nodig hebt meer over mij te weten, voordat je mij dat vertrouwen geeft, neem dan contact met je op. Maar ik vraag ook het vertrouwen dat je discreet en wijs omgaat met de dingen die ik met je deel. Je hoeft geen geheimhouding te beloven, maar ik verwacht wel van je dat je zelf begrijpt dat niet álles wat ik in alle openheid met je deel op internet kan worden gepubliceerd.

Ik vraag toewijding van je. The full immersion gaat letterlijk over ‘kopje onder': je gaat ervoor! Het zal ge-wél-dig zijn om hiermee aan de slag te gaan, maar soms ook rauw en pijnlijk. Je komt van alles onder ogen en daarom vraagt het écht toewijding. Als je twijfelt moet je het niet doen. Laat ik trouwens meteen even dit misverstand op ruimen: je hoeft nu echt niet te weten wát je zou moeten doen of wát je bestemming is, want daarover gaat nu juist dit jaar. Je mag er zo blanco, verward, opgewonden, bang of gretig instappen als je je nu voelt. Alles wat je voelt is welkom. Maar ik wil wel zeker van je weten dat jij vast van plan bent er dit jaar achter te komen én het te gaan leven.

Ten slotte kost het je ook geld: € 150,- per maand of € 1.800,- per jaar. Dat is wat het is. Ik geef geen kortingen of voordelen voor early birds en er zijn ook geen gratis plekken. Het is voor iedereen hetzelfde: alle andere groepsleden betalen het volle pond - dan weet je dat alvast van elkaar. Je mag per maand, per kwartaal of in één keer betalen, maar het bedrag blijft in alle gevallen hetzelfde. En je kunt ook niet halverwege stoppen met de betaling of een refund vragen: je geeft commitment voor het volle bedrag.

 

Even over dat geld

Ik kan niet inschatten of dit veel of weinig voor je is. En waar moet je het mee vergelijken? Andere online jaarprogramma's? Een heel jaar coaching of therapie? Een opleiding aan een instituut? Dat zou je allemaal veel meer gaan kosten, zoveel is zeker. Maar het is wat het is. En ik weet één ding heel zeker: als dit belangrijk voor je is, vind je dit geld. En ik weet ook dat het aan het eind zal blijken het dubbel en dwars waar te zijn. Daar zal ik zelf alles aan doen, maar ik weet vooral zeker dat jij daar je best voor zult doen, zeker als het bedrag voor jou wél hoog is.

The full immersion gaat over écht, eerlijk en open. En het gaat over de moed om doelen te stellen, krachtig op te staan en het risico van falen te nemen. Dat doe ik dus hier zelf ook. Ik steek hier mijn nek uit en vorm een groep van behoorlijke omvang. Als je meedoet, weet je hoe groot de groep is. Je weet dan dus ook precies hoeveel omzet The Full Immersion mij oplevert. En als je een beetje kunt rekenen met BTW en inkomstenbelasting, kun je uitrekenen wat ik er aan verdien. Daarvan maak ik geen geheim - ik zei toch dat ik open zou zijn. Dat begint hier dus al.

 

Kernwaarden en voorwaarden

Ik zal je vertellen waarom dit bedrag belangrijk voor mij is
om dit jaar mijn bestemming te kunnen leven
.

Ik heb natuurlijk wat voorsprong op jou. Ik ben met deze dingen al langer bezig en heb steeds beter begrepen wat mijn bestemming is en wat ik nodig heb om dat te leven. Mijn belangrijkste KERNWAARDEN (ja, daar gaan we het uitgebreid over hebben!) zijn creativiteit en zelfexpressie.

Eén van de belangrijkste voorwaarden daarvoor is vrijheid: wil ik voluit kunnen leven wie ik ben en kunnen geven wat ik te geven heb, dan zal ik voor mijzelf vrijheid moeten creëren. Vrijheid om te bewegen, vrijheid om te ondernemen en dus ook financiële vrijheid. En dat geef ik mezelf hiermee, in ieder geval weer voor één heel jaar. Op deze manier kan ik mijn bestemming leven en er volop en voluit voor jou zijn.

Je begrijpt wel dat ik jou dat ook ga leren ontdekken en ga leren doen: wat zijn mijn kernwaarden? wat heb ik nodig om voluit mijn potentie te leven? en hoe ga ik dat doen? Geloof me, na dit jaar weet je dat... en dóe je dat. Het is een feest van herkenning als je ontdekt wat je bloedeigen, authentieke kernwaarden zijn, als je je bestemming vindt en die bestemming gaat leven. Dat is rijker en vervullender dan succes, roem of geld (waar overigens niks mis mee is en wat ik je allemaal van harte gun!).

 
 
Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma