23
nov

Volgens de ‘wet van aantrekking' zijn we zelf de scheppers van ons leven. We ‘trekken aan' wat past bij onze gedachten, gevoelens, energie. We manifesteren onze intenties. En dat proces wordt beschreven als een ‘wet' omdat het niet uitmaakt wíe het doet, en wát je energie is... het leven matcht áltijd met jouw energie - het gebeurt net zo zeker en betrouwbaar als de werking van de ‘wet van de zwaartekracht'.

Laten we eerlijk zijn: dat is een confronterende gedachte. Dat betekent dat je dus op élk moment van je leven jouw leven aan het scheppen bent - ook nu. En dus dat alles wat jij hebt of kwijtraakt, meemaakt en ervaart een SPIEGEL is van jouw gedachten, jouw gevoelens, jouw intenties. Dan is dus jouw huidige leven voor 100% jouw schepping...

Oef!

Precies om die reden, verwerpen mensen deze ‘wet'. Immers, hoe kun je dat nou zeggen als je een vreselijke ziekte hebt, als je verkracht bent, als je je kind bent verloren, als je in oorlog of honger leeft... dan lijkt het een ongelofelijk wrede constatering. Alsof iemand dat gewild zou hebben! Bovendien maak je op deze manier iedereen schuldig aan zijn of haar eigen leed: eigen schuld, dikke bult!

Dit verzet is terecht.
Er is geen sprake van schuld!

Maar het berust dan ook op een vergissing, of eigenlijk op twee vergissingen.

De eerste vergissing: als we zeggen dat we onze eigen realiteit manifesteren, doen we dat niet primair met onze bewuste gedachten en intenties. De sterkste ‘magneet' die onze werkelijkheid ‘aantrekt' ligt veel dieper op een niveau waar we niet gemakkelijk komen. Het zijn onze onbewuste overtuigingen, onze programmeringen uit het verleden, onze collectieve conditioneringen, onze familiaire banden, soms al generaties oud. Jouw leven is dus in ieder geval een spiegel van al deze ONBEWUSTE werkelijkheden... en dus een uitnodiging om dat op te ruimen. Dat is vaak, laat me daar duidelijk over zijn, een ongelofelijke klus, waar je zonder professionele hulp soms niet uit komt. Ik weet het uit ervaring.

En dat brengt me bij de tweede vergissing: we denken vaak dat ons leven ons vooral zou moeten vermaken, dat het leuk en makkelijk zou moeten zijn - alsof we daar ‘recht' op hebben... Maar wie heeft ons dat verteld? En is dat echt waar? Het leven dat je manifesteert zou immers ook heel goed de perfecte match kunnen zijn voor de LESSEN die jij hebt te leren. Als jouw leerdoel in het leven vertrouwen is (om maar een voorbeeld te noemen), zou het heel goed kunnen dat je heel veel onbetrouwbare mensen en situaties in je leven manifesteert... totdat je je les geleerd hebt.

De ‘wet van aantrekking' is dus niet een simpel trucje om snel het leven van je dromen te toveren. Het de ingang tot échte verdieping, tot groei en heling van diepliggende wonden, tot bewustwording en wakker worden. De ‘wet van aantrekking' nodigt ons uit om elke notie van schuld los te laten en voluit verantwoordelijkheid te nemen.

Je kunt dus niet niets aantrekken. Zoals gezegd: de wet van aantrekking werkt áltijd. Jouw leven is jouw schepping. Je kunt hooguit proberen om op een goede manier te werken mét deze wet door door te dringen tot al die onbewuste magneten in je bestaan. Ook hier is de vergelijking met de zwaartekracht zinvol. Mijn poging om met drie ballen te jongleren strandt elke keer op de zwaartekracht... binnen enkele seconden stuiteren alle drie op de grond. Toch is het met enige oefening mogelijk om drie ballen in de lucht te houden - niet omdat de zwaartekracht dan niet werkt, maar omdat je hebt geleerd om te werken mét de zwaartekracht.

Dat is de UITNODIGING, lijkt me: niet een slachtoffer te worden van de ‘wet van aantrekking', maar er mee te gaan werken. En geloof me, dan wordt het leven heel interessant! Vooral als je de onbewuste ‘magneten' gaat vervangen door bewust gekozen nieuwe magneten die liefde, overvloed en vitaliteit kunnen aantrekken.


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma