16
okt

Naar welke stem luister je?

Door Boele P. Ytsma op 16 oktober 2017 om 14:06 | Reageer

Afgelopen weekend genoten Anat en ik op een terrasje van het nazomerweer. Terwijl ik nipte van mijn koffie viel mijn oog op een viltje met de tekst 'Always trust your inner voice'. Verwonderd waarom een viltje zo'n diepe tekst droeg, draaide ik het om en zag dat het van een voor mij onbekend biermerk was.

Het leidde tot een gesprek (zoals eigenlijk alles bij ons tot gesprek leidt). 'Always trust your inner voice' - is dat waar? Je bent geneigd het meteen met instemming te omarmen: het klinkt spiritueel en betekenisvol... maar is het goed advies?

Wat is je 'inner voice'? Is dat de stem van je ziel, de stem van je hart? In dat geval lijkt mij het advies heel terecht: luister naar de wijsheid van je ziel! Volg de sporen van je hart! Ik ben er inmiddels wel achter dat mijn ziel veel meer wijsheid biedt dan mijn hoofd.

Maar precies dáár zit ook het gevaar van dit advies...

Want is elke 'innerlijke stem' werkelijk de stem van je ziel of je hart? Kan die innerlijke stem ook niet de tolk zijn van je hoofd, van je angst, van je conditioneringen? Kan het zijn dat het 'systeem' dat jou gevangen houdt in een leven van onmacht en kleinheid, heel veel lawaai maakt van binnen? Zou jouw innerlijke stem (of in ieder geval één van je innerlijke stemmen) je misschien juist willen wéghouden van de zachte stem van je ziel?

Voor mezelf kan ik die vraag wel beantwoorden: inderdaad, mijn innerlijke stem is heel vaak de stem van mijn verleden, de stem van mijn schuldgevoel, de stem van mijn angst, de stem van het oordeel van anderen... Dat is de stem die ik geleerd heb juist NIET TE VERTROUWEN. Het is de stem die mijn echte bevrijding en mijn echte bloei in de weg staat. Het is de stem die alles wil laten bij het oude.

De stem van mijn ziel wijst me de weg naar groei, naar liefde, naar expansie, naar vertrouwen. Die stem is soms helemaal niet 'verstandig' (want komt niet uit het verstand), maar wel waar en wijs. Die stem durf ik steeds vaker te vertrouwen.

Nog 16 dagen...


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma