12
okt

Eenvoud en overvloed... past dat bij elkaar?

Jarenlang dacht ik van niet. Ik zag eenvoud als een vorm van 'vrede sluiten met je armoede'. En inderdaad, dat is een hele mooie benadering van een leven met beperkte middelen. Als je bewust kiest voor een leven van eenvoud, van weinig spullen, weinig eisen, weinig kosten, ben je geen slachtoffer van een 'leven-zonder-mogelijkheden', maar de architect van een 'leven-mét-voldoening'. Je gaat waarderen wat écht van waarde is. Ik heb het jarenlang geleefd en was gelukkig.

Langs deze weg zul je ontdekken dat geluk niet wordt bepaald door bezit of door geld. En wie dat eenmaal doorheeft, zal ook voor eenvoud blijven kiezen als de middelen er wél zijn. Je koopt niet langer om te kopen, je vult je huis en je leven niet met prullaria, je kiest bewust wat wel en niet écht van waarde voor je is.

En zo ontdek ik meer en meer dat eenvoud en overvloed heel goed samen kunnen gaan. In vele jaren van bewust en actief ontspullen heb ik mij vrij gemaakt van de band van materie. Toen wij hier in Drouwenerveen aankwamen had ik vrijwel niks meer en ik voelde mij vrijer en rijker dan ooit. Ik kan naar waarheid zeggen: ik ben aan geen enkele materie meer gehecht. Ons huis is geen 'mausoleum' van mijn of ons verleden. Ons huis is vooral een heerlijke open leefruimte voor ons en onze kinderen - dat is écht van waarde!

Eenvoud dus. Een vaas in de vensterbank, een stapeltje boeken op een tafeltje. Een bos bloemen en een paar kaarsen. Een opengeslagen bedstee en warm dansend zonlicht. Een warme kachel, een royale bank met wat kleurrijke kussens en twee fijne stoelen. Een spinnende poes op schoot... veel meer is het niet. Maar wat een rijkdom!

Maar ook overvloed. Wij kunnen nu bewust kiezen voor goed, gezond, vers (en natuurlijk plantaardig) voedsel, veelal uit eigen tuin. We zijn de trotse eigenaren van een oude en gerieflijke boerderij op royale grond in een natuurrijke omgeving. Ik heb een oude camper om mensen in te coachen op locatie en een 100% elektrische auto voor onze dagelijkse ritjes naar Groningen. Wat we hebben vergaard is goed en van waarde en daar genieten we van en zijn we zuinig op.

Eenvoud én overvloed, het kan wél samen. Het is de weg naar diepe voldoening. En voor beiden kun je kiezen. Eenvoud kan vandaag al - hoe rijk is dat? Overvloed vraagt soms wat meer tijd. Maar ook daar kun jij de architect van zijn - als je durft!

Nog 20 dagen..


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma