5
sep

Mijn leven lang ben ik al gefascineerd door het wonder van ons mens-zijn: wij zijn de plek waar de hemel en de aarde elkaar raken. Voluit aards, lichamelijk, dierlijk zelfs: we komen voort uit de aarde en keren terug naar de aarde en voeden ons met aarde. En tegelijk hebben we besef van 'meer', voelen we bestemming en zin, ervaren we schoonheid en leven we in de wereld van de 'geest'. We zijn een brug tussen twee werelden. Unieke wezens.

Deze fascinatie heeft ook mijn levenspad getekend. Ik heb mij jarenlang verdiept in spiritualiteit en daar honderden blogs en twee boeken over geschreven. Daarna heb ik mij jaren gewijd aan voeding en gezondheid en daar weer blogs en een boek over geschreven. En ik ontdekte hoe plantaardige voeding ons optilt tot een graad van vitaliteit die velen voor onmogelijk houden. De laatste jaren komt het allemaal samen in mijn programma's en mijn coaching: voluit leven, vitaal, helder, met een diep gevoel van bestemming en zin - kortom: mensen die tot bloei komen. Het zou me niks verbazen als dit ook weer leidt tot blogs en boeken...

Steeds vaker ontdek ik dat seksualiteit het levensgebied is waar dit alles samenkomt: hemel én aarde, onze fysieke, aardse zijn én onze spirituele komaf. Natuurlijk is seks ultiem lichamelijk - veel lichamelijker wordt het niet -, maar seks vraagt ook om opening van je hart en ziel, om eigenaarschap van je geest (en alles wat daar gebeurt), om echte aanwezigheid, om vertrouwen en overgave... In seks wordt het hele mens-zijn geraakt.

Het is daarom verdrietig dat juist rond dit levensgebied zoveel schaamte, verlegenheid, taboe en pijn speelt. Precies daar waar ons menszijn voluit geleefd en gevierd kan worden, waar lichaam en geest kunnen versmelten, waar mannen voluit man en vrouwen voluit vrouw kunnen worden... precies daar zwijgen we en laten we elkaar het maar uitzoeken. Seks kan zo rijk, zo helend en zo verdiepend zijn, maar het is voor zoveel mensen eenzaam, beschadigend, bedreigend.

Daarom ben ik zo blij dat ik samen met Anat aanstaande zaterdag een workshop mag geven over seksualiteit in relaties. Alles wat ik tot nu toe van en over het leven heb geleerd kan ik daarin delen. We zullen dit gebied zorgvuldig en liefdevol openen en onze cursisten helpen om hun seksualiteit voluit te omarmen.

Laat me je vertellen wat we gaan doen. We zijn alleen met stellen, dus we werken ook steeds als stellen. We willen je laten voelen hoe de seksuele energie jou stuwt of remt (en soms allebei). Dat doen we door je heel eerlijk te laten worden - eerst vooral naar jezelf en daarna ook naar elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar geloof me, dat is het niet. We dragen zoveel oordelen en schaamte met ons mee (heel vaak verborgen), dat we allerlei gevoelens, verlangens en angsten in onszelf toedekken. Maar het gevolg is enerzijds een gevoel van eenzaamheid en anderzijds een gevoel van onveiligheid - immers: het is er wel!

Anat en ik zullen steeds een onderwerp inleiden met wat theorie en onze eigen ervaringen en dan zullen we jullie uitnodigen daar samen mee aan de slag te gaan. We doen tal van oefeningen. Die zijn niet spannend in de zin van dat ze seksueel worden, maar ze zijn spannend omdat ze je uitnodigen om eerlijker en opener te zijn dan je ooit was. Daarvoor is een hele veilige bedding nodig en die zullen wel samen bouwen. Door het delen van je ervaringen met de andere stellen (en dus ook het horen van hun verhalen) zul je ontdekken dat je niet alleen bent.

Ik noem je een paar onderwerpen die je kunt verwachten.

We onderzoeken de polariteit tussen jou en je partner: welke rollen hebben jullie ten opzichte van elkaar - in het dagelijks leven... en in bed? Heb je daarvoor echt gekozen of zijn dat conditioneringen? Is dit hoe je het wilt? We gaan kijk naar je relatie met jezelf. Hoe intiem en vertrouwd ben je met je eigen lichaam, hoe beoordeel jij je eigen gevoelens, beelden en verlangens, hoe eerlijk ben jij daarover. Maar we stellen elkaar ook de vraag: hoe goed ken je de ander? Ken je zijn of haar liefdestaal? Weet je hoe hij of zij geliefd, bemind en begeerd wil worden, of gis je daar eigenlijk maar naar? Het is heerlijk om uitgenodigd te worden om precies te vertellen hoe jij bemind zou willen worden...

We gaan eerlijk zijn, zo eerlijk als je kunt, over je verlangens, je weerstanden, je angsten, je fantasieën, je behoeften. Je zult verbaast zijn hoeveel je van elkaar (en misschien van jezelf) níet weet. Je zult waarschijnlijk ook ontdekken dat je hele tegengestelde behoeften hebt, zoals de behoefte aan veiligheid én de behoefte aan spanning en avontuur... en dat het helemaal oké is om die behoeften beide te voelen. Je gaat ontdekken hoe je aan beide tegemoet kunt komen.

Deze dag is een cadeau aan elkaar in je relatie, zoveel is zeker. We geven je volop ideeën en tools mee om thuis verder mee te werken. Hoe pijnlijk het soms ook zal zijn om eerlijk te worden, we zullen ook vooral heel veel plezier en lichtheid gaan ervaren deze dag. We hopen dat jullie het elkaar en jezelf gunt.

Wacht niet te lang met reageren, dan weten wij waar we zaterdag op moeten rekenen. 

Met warme groet,
Boele

 


Vorige pagina
Onderwerpen: , , , en
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma