17
aug

Een midlifecrisis en meer...

Door Boele Ytsma op 17 augustus 2017 om 13:32 | Reageer

Ik snap heel goed hoe dat er van de buitenkant uit ziet: man van middelbare leeftijd gaat scheiden, gaat vervolgens marathons lopen, vindt een jongere, blonde, sexy vrouw, begint een nieuwe carrière, koopt een boerderij in Drenthe, krijgt opnieuw een kind (‘tweede leg' heet dat dan) en... koopt een sportauto (jawel, de Tesla is besteld) - dat móet een midlifecrisis zijn, je kunt er niet omheen. Een midlifecrisis uit het boekje zelfs.
En misschien is het ook gewoon waar - ik zal het niet ontkennen. In dat geval ben ik ongelofelijk dankbaar voor deze midlifecrisis, het is het beste wat me overkomen is. Maar er is wel meer over te zeggen. En dat ‘meer' wil ik ook vertellen...

Ik heb in de afgelopen twee jaar eindelijk, na 46 jaar, de moed gevonden om voluit te leven en mijn schroom en schaamte af te leggen. Alles wat ik wél verlangde, maar niet durfde te leven, heb ik aangekeken en mezelf daarbij de eerlijke vraag gesteld: wil je dat écht, Boele? En als het antwoord ‘ja' was, dan ging ik ervoor. Voluit!

Mijn diepste verlangen was dat ik een ‘waarachtige man' zou zijn. Een man die staat voor zijn waarden, voor zijn waardigheid, voor zijn dromen en idealen, voor zijn verlangen en begeerte. Een man die niet zwicht voor manipulatie of druk. Een man die blijft staan als hem alles ontnomen lijkt te worden. Maar ook een man die zijn hart kan openen, die kwetsbaar durft te zijn, die zacht kan worden. Een man die alles kan geven wat hij heeft, zonder iets terug te houden. Een man die 100% eigenaar is van alles wat hij voelt. Een man die transparant is en eerlijk, zelfs als dat pijn doet. Een man die volledig aanwezig is, ook als het rauw of zelfs lelijk wordt.

Ja, dat is een groot en ambitieus verlangen, ik weet het. Maar het was er...

En het gebeurde... In de ontmoeting met mijn liefste, mijn ‘soulmate' en mijn ‘twinflame', Anat, heb ik dat diepste verlangen ontvangen. Nog nooit heb ik zo diep van een vrouw gehouden. Nog nooit ben ik zo gedragen en zo opgetild tot ultieme extase. Maar ik ben ook nog nooit zo ‘opengeragd', nog nooit heeft een relatie zoveel pijn gedaan. En... nog nooit is er zoveel geheeld in mijn leven als in deze tijd met haar.
Anat heeft mij het hoogste genot en de diepste hel laten ervaren. Zij heeft mij in de afgelopen anderhalf jaar soms tot het uiterste gepusht en tot wanhoop gedreven, maar mij daarmee ook uitgenodigd om voluit in mijn mannelijke kracht te gaan staan. En zij heeft zich als vrouw volledig geopend en aan mij gegeven, zonder enige terughoudendheid, zonder aarzeling, zonder voorbehoud. Zij is mij volledig toegewijd.

Dat kan alleen gebeuren als het aan beide kanten gebeurt: en dus is ook Anat ‘opengeragd' - door mij, in de ontmoeting met mij. Ook zij werd en wordt geworpen in de diepste, donkerste en lelijkste krochten van haar ziel en staat onontkoombaar voor de wonden en conditioneringen van een heel leven... en ze gaat het aan, ze gaat werkelijk álles aan! En wat er dan gebeurt is magie: de wonden worden geheeld, en er komt zoveel schoonheid en liefde aan het licht dat het ons gaat duizelen.

Mijn onverschrokken Anat heeft vandaag een stukje geschreven op haar eigen timeline, dat mij diep raakt. Over manipulatie van vrouwen (en dus van haarzelf) en over het eigenaar worden - als vrouw - van je eigen verlangen, je eigen kwetsbaarheid, je eigen pijn. Ik raad je aan dat te lezen, mannen én vrouwen. Het is zo waar en ze leeft het zo waarachtig! En nee, dat is echt niet altijd mooi, dat wordt heel vaak heel pijnlijk en heel lelijk, ik zei het al - Anat en ik weten dat als geen ander.

Maar het is het zo waard! Het is het zo waard! Want het wordt dan ook zo mooi, zo heel en zo vervullend dat je soms niet meer weet of je dat nog wel dragen kunt.

Nou ja, dat wilde ik je er toch maar even bij vertellen...


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma