17
aug

Een midlifecrisis en meer...

Door Boele Ytsma op 17 augustus 2017 om 13:32 | Reageer

Ik snap heel goed hoe dat er van de buitenkant uit ziet: man van middelbare leeftijd gaat scheiden, gaat vervolgens marathons lopen, vindt een jongere, blonde, sexy vrouw, begint een nieuwe carrière, koopt een boerderij in Drenthe, krijgt opnieuw een kind (‘tweede leg' heet dat dan) en... koopt een sportauto (jawel, de Tesla is besteld) - dat móet een midlifecrisis zijn, je kunt er niet omheen. Een midlifecrisis uit het boekje zelfs.
En misschien is het ook gewoon waar - ik zal het niet ontkennen. In dat geval ben ik ongelofelijk dankbaar voor deze midlifecrisis, het is het beste wat me overkomen is. Maar er is wel meer over te zeggen. En dat ‘meer' wil ik ook vertellen...

Ik heb in de afgelopen twee jaar eindelijk, na 46 jaar, de moed gevonden om voluit te leven en mijn schroom en schaamte af te leggen. Alles wat ik wél verlangde, maar niet durfde te leven, heb ik aangekeken en mezelf daarbij de eerlijke vraag gesteld: wil je dat écht, Boele? En als het antwoord ‘ja' was, dan ging ik ervoor. Voluit!

Mijn diepste verlangen was dat ik een ‘waarachtige man' zou zijn. Een man die staat voor zijn waarden, voor zijn waardigheid, voor zijn dromen en idealen, voor zijn verlangen en begeerte. Een man die niet zwicht voor manipulatie of druk. Een man die blijft staan als hem alles ontnomen lijkt te worden. Maar ook een man die zijn hart kan openen, die kwetsbaar durft te zijn, die zacht kan worden. Een man die alles kan geven wat hij heeft, zonder iets terug te houden. Een man die 100% eigenaar is van alles wat hij voelt. Een man die transparant is en eerlijk, zelfs als dat pijn doet. Een man die volledig aanwezig is, ook als het rauw of zelfs lelijk wordt.

Ja, dat is een groot en ambitieus verlangen, ik weet het. Maar het was er...

En het gebeurde... In de ontmoeting met mijn liefste, mijn ‘soulmate' en mijn ‘twinflame', Anat, heb ik dat diepste verlangen ontvangen. Nog nooit heb ik zo diep van een vrouw gehouden. Nog nooit ben ik zo gedragen en zo opgetild tot ultieme extase. Maar ik ben ook nog nooit zo ‘opengeragd', nog nooit heeft een relatie zoveel pijn gedaan. En... nog nooit is er zoveel geheeld in mijn leven als in deze tijd met haar.
Anat heeft mij het hoogste genot en de diepste hel laten ervaren. Zij heeft mij in de afgelopen anderhalf jaar soms tot het uiterste gepusht en tot wanhoop gedreven, maar mij daarmee ook uitgenodigd om voluit in mijn mannelijke kracht te gaan staan. En zij heeft zich als vrouw volledig geopend en aan mij gegeven, zonder enige terughoudendheid, zonder aarzeling, zonder voorbehoud. Zij is mij volledig toegewijd.

Dat kan alleen gebeuren als het aan beide kanten gebeurt: en dus is ook Anat ‘opengeragd' - door mij, in de ontmoeting met mij. Ook zij werd en wordt geworpen in de diepste, donkerste en lelijkste krochten van haar ziel en staat onontkoombaar voor de wonden en conditioneringen van een heel leven... en ze gaat het aan, ze gaat werkelijk álles aan! En wat er dan gebeurt is magie: de wonden worden geheeld, en er komt zoveel schoonheid en liefde aan het licht dat het ons gaat duizelen.

Mijn onverschrokken Anat heeft vandaag een stukje geschreven op haar eigen timeline, dat mij diep raakt. Over manipulatie van vrouwen (en dus van haarzelf) en over het eigenaar worden - als vrouw - van je eigen verlangen, je eigen kwetsbaarheid, je eigen pijn. Ik raad je aan dat te lezen, mannen én vrouwen. Het is zo waar en ze leeft het zo waarachtig! En nee, dat is echt niet altijd mooi, dat wordt heel vaak heel pijnlijk en heel lelijk, ik zei het al - Anat en ik weten dat als geen ander.

Maar het is het zo waard! Het is het zo waard! Want het wordt dan ook zo mooi, zo heel en zo vervullend dat je soms niet meer weet of je dat nog wel dragen kunt.

Nou ja, dat wilde ik je er toch maar even bij vertellen...


Vorige pagina
Delen |

SUPERCHARGE je relatie!

Zaterdag 9 september bieden wij een unieke workshop over seksualiteit, polariteit en verbinding in je relatie. Een dag die je relatie een nieuwe impuls zal geven! We begeleiden gedurende één hele dag maximaal 25 stellen (vol is vol!) naar meer contact met hun eigen individuele seksuele energie, met hun verlangens en met hun verbinding en intimiteit als koppel.

LEES HER MEER!

Wie ben jij, Boele Ytsma?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten deze zomer. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2017 Boele P. Ytsma