11
jul

Vorig jaar bedacht ik een uniek concept dat geweldig uitpakte: TOCHTGENOTEN. Allerlei dingen kwamen daarin samen. Ik woonde toen deeltijd in een camper en nodigde mensen uit om een dag met mij op reis te gaan in mijn camper, mijn rijdende huis. Eén hele dag onverdeelde aandacht van mij en de totale inzet van al mijn ervaring en kennis. Noem het maar ‘campercoaching': 10 uur (en soms meer!) volledig commitment aan mijn tochtgenoot. Het werden geweldige reizen, soms zelfs levensveranderende reizen. En dat ga ik dit jaar weer doen - acht keer zelfs!

Voorbereiding en aandacht

Laat me je wat vertellen over mijn ervaringen. Voor mij waren twee dingen belangrijk. Allereerst: de camper moest tiptop in orde zijn en royaal bevoorraad met alles wat we op een dag nodig hebben. Gezelligheid, warmte, volle watertank en gasfles, veel lekker eten, veel vers fruit, inspirerende boeken, ontroerende muziek verrassende kaarten, leerzame spellen, meditatiekussens, dekentjes, lekkere relaxstoelen en nog veel meer... kortom, het mocht ons aan niks ontbreken. En dat lukte.

Het tweede was minstens zo belangrijk: ik beloofde een volledige dag onverdeelde inzet en aandacht. Ik bereide mij de dag van tevoren al voor, door mij af te stemmen op mijn gast. Ik maakte een goede nacht voorafgaand aan de reis. En ik vertrok 's ochtends op tijd van huis, zodat ik in goede rust en aandacht mijn tochtgenoot kon ontmoeten. En natuurlijk ging de telefoon uit. Niks zou ons storen, alle aandacht voor het proces dat we samen aangingen.

Reizen zonder bestemming

Een programma had ik niet. Als ik mijn tochtgenoot had verwelkomd in de camper reden we altijd een klein stukje naar een mooie plek voor een kop koffie of thee (in of naast de camper). Dan was het tijd voor een goed gesprek. In dit gesprek werd vaak al duidelijk wat het thema van de dag zou zijn. En samen ontdekten we dan ook wat de volgende stap in de reis zou zijn. Soms betekende dat een wat langere tocht, soms lag de bestemming vlak bij. Bos, hei, kust, water, stad, dorp - alles was mogelijk. Soms bezocht ik met mijn gast een geboorteplaats of een plek met dierbare herinnering.

Zo heb ik met iemand twee keer de wallen rond een oude stad gelopen, verdwaalde ik met een ander in oude bossen, werden we door een agent gewezen op illegaal picknicken bij een pittoreske sluis, zakten we tot de knieën in het slik van het Wad, zong ik liederen met een tochtgenoot in een kapel. Elke reis was anders, elke reis was bijzonder en betekenisvol. Ik heb tochten gemaakt op snikhete dagen en tijdens dagen dat het alleen maar regende en waaide. En elke keer weer klopte álles, viel alles op zijn plek en vonden we onze weg die paste bij het thema van de dag.

Kippenvel

We maakten bijzondere dingen mee. Ik herinner me dat ik met Linda een lange wandeling maakte, waarin zij vertelde hoe ze worstelde met de vraag: ‘word ik wel geliefd, is er iemand die echt van mij houdt?' Op een gegeven moment stonden we stil en keek ik haar aan. Ik zag de diepe hunkering naar liefde in haar ogen. Heel even liet ik haar blik los en keek aan haar voorbij, naar een bankje dat achter haar stond. Ik wist niet wat ik zag... op dat bank je stond in graffiti geschreven: ‘Linda, ik hou van jou'. Zag ik dat goed? Ik vroeg haar of ze zich wilde omdraaien om te lezen wat er stond. Ik krijg weer kippenvel als ik eraan terugdenk.

Steeds vaker ontdekte ik dat ik me niet hoefde te bekommeren over het verloop van de dag. Als ik alert was en aanwezig was, als ik de veiligheid kon bieden aan mijn gast om alles te voelen wat zich in hem of haar meldde, dan ontvouwde de dag zich vanzelf - alsof de regie werd overgenomen. Ik heb er veel van geleerd, onder andere bescheidenheid en nederigheid: het succes van de dag bleek niet in mijn hand te liggen.

Tochtgenoten vertellen

Een paar tochtgenoten laat ik zelf aan het woord. Corrie was mijn allereerst tochtgenoot. Dit is, wat zij een jaar later daarover vertelt:

"Een wonderlijke dag, zonder vooraf vastgesteld doel of plan. Maar op de dag zelf ontvouwde het best passende programma voor dat moment zich als vanzelfsprekend. Het heeft lagen aangeraakt en belemmeringen weggenomen. Zaadjes zijn geplant. In het afgelopen jaar leefde ik lichter en kon ik meer authentiek zijn. Dichter bij mijn kern."

Anita vond het een behoorlijke investering en hikte vooral wat tegen de prijs aan. Durfde zij het zichzelf te gunnen? Na afloop schreef ze er een uitgebreide blog over en daarin schreef ze onder andere dit:

"Wat ben ik blij dat ik mezelf deze dag heb gegund en daar als bonus het programma BLOEI bij kreeg. Het was een heerlijke dag. Wat heb ik genoten van deze tocht. Een levensreis op een dag. Intens, persoonlijk, puur en vol inzichten en verheldering. Niet alleen op de dag zelf, maar met doorwerking in de maanden daarna. Zo kostbaar, zo'n aanrader. Een waardevolle investering in mijzelf die zeker voor herhaling vatbaar is."

Matthijs zat op een dieptepunt in zijn leven. Wat had hij, onvrijwillig, veel moeten loslaten. Hij was moe en voelde zicht gewond en wist niet goed hoe nu verder. Maar hij wist dat hij met mij op pad wilde. Later schreef hij dit over onze ontmoeting:

"Je bent gewoon een prachtmens waarin ‘liefde' tastbaar is. Je houdt van het leven, en bent in alles dankbaar. Naast processen als zelfrealisatie en manifestatie, proef ik ook nog steeds bij jou een enorm respect en waardering voor wat het oude Israël en zijn omgang met de Ene, ons heeft overgeleverd, de verhalen in de Bijbel. Je herkent de enorme zeggingskracht van die verhalen... En misschien is dat wel de kern waarom ik graag bij jou wilde zijn: je leeft een lifestyle die ten diepste dichtbij ‘God' is. Los van traditie, conformisme of geharnast fatsoen. Nee, juist lichtvoetig, aards, lijfelijk, menselijk. Sjonge, wat kan ik veel van jou leren..."

Het zijn een paar verhalen - elk van de twintig reizen die ik op deze manier maakte, waren uniek. Misschien vind je het ook leuk om de video te zien die ik maakt op de dag dat ik met Henri op pad was. Op deze pagina vind je meer verhalen van tochtgenoten.

Een ander leven, dezelfde bewogenheid

Inmiddels is mijn eigen leven ingrijpend veranderd. Ik heb mijn droom gevolgd en woon nu met mijn lieve Anat op een boerderij in Drenthe. We hebben veel nieuwe plannen en ideeën en dragen onze liefde voor de aarde uit in de beweging die we samen uitrollen: Hallo aarde.

Ik heb geaarzeld of ik dit jaar opnieuw op pad zou gaan met de camper. Want de camper is er nog steeds. Ik gebruik die nu als mobiel kantoor, als coachingsruimte, als stilteruimte, als ontmoetingsplek. Afgelopen week ben ik opnieuw op pad geweest met een tochtgenoot (dat was een uitgestelde tocht van eerder dit jaar) en toen wist ik het weer zeker: ja, ik wil nog een paar reizen maken!

Dezelfde camper, een nieuw thema

De reizen die ik deze zomer ga maken, zullen vast lijken op de reizen van vorig jaar - het is tenslotte dezelfde camper en ik ben dezelfde gastheer. Maar er is ook een verschil. Ik ben namelijk gegrepen door een nieuw thema: het leven van je bestemming. Sinds ik zonder aarzeling en zonder schaamte heb gekozen mijn eigen bestemming voluit te leven, weet ik hoe dat een weg is naar heling en diep geluk. Als je werkelijk gaat leven waarvoor je bent gekomen, dan valt alles in je leven op zijn plek.

En dus zal dat deze zomer ook het thema van tochtgenoten zijn: ‘leef je bestemming!' Natuurlijk weet ik niet wat jouw bestemming is, en dikke kans dat jij dat zelf ook nog niet weet. Maar jouw ziel weet dat wel en dus gaan we de dag gebruiken om te luisteren naar die zachte (maar hele duidelijke stem) van je eigen ziel. Dat is spannend, onwennig soms, maar vooral heel erg fijn. Voel maar eens goed: hoe graag wil jij ontdekken wat je bestemming is, en hoe graag wil jij dat gaan leven?

Ga je mee?

Kortom: ik heb voor deze zomer 8 plekken voor een tochtgenoot. De eerste zou al heel snel met mij op pad kunnen gaan: volgende week heb ik al ruimte. Meer dan acht reizen kan ik nu niet maken, dus als je één van deze acht wilt zijn, reageer dan snel. Hier vind je alle informatie en ook de bestel-link. Als je vooraf even wilt overleggen of het iets is voor je, neem dan even contact op met mij via info@halloaarde.nl.

Ik zie uit naar acht bijzondere reizen met onbekende bestemming! Ga jij mee?

Boele


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma