13
jan

Wie mijn Facebookposts van het afgelopen jaar wat heeft gevolgd zou de indruk kunnen krijgen dat mijn leven één groot feest is waarin al mijn wensen altijd vervuld worden. Een sprookje dus – ‘en hij leefde nog lang en gelukkig’. En inderdaad, het is waar: mijn leven is nu lichter, vrolijker en rijker dan ik ooit voor mogelijk hield. Maar dat is niet alles wat daarover te zeggen valt. Mijn leven is géén sprookje.

Wat je misschien niet weet is dat ik in mijn leven lange en diepe depressies heb gekend. Toen ik 17 was overviel mij mijn eerste diepe depressie en tot mijn 42e levensjaar ben ik elk jaar één of meerdere keren depressief geweest. Dat was vaak ontwrichtend voor mij en mijn gezin. Het waren diepe, diepe dalen waarin ik soms wekenlang geen licht meer aan de horizon zag.

Nu ik 48 ben kan ik steeds beter zien dat het een ongelofelijke leerschool is geweest. De depressies hebben mij uitgenodigd (vaak tegen wil en dank gedwongen) om diep af te dalen in mijn geest en mijn ziel en daar angst, pijn en verdriet onder ogen te komen. Als ik nu terug kijk vind ik het bijna ongelofelijk: 25 jaar lang steeds weer die diepte in te moeten gaan, steeds weer die duisternis aan te moeten kijken. Hoe houdt een mens dat vol?

Vandaag stemt het me dankbaar. Het heeft me gemaakt tot de man die ik nu ben. Ik heb geleerd niet langer weg te kijken van angst, pijn en verdriet – niet bij mijzelf en niet bij mijn liefsten, waarmee ik leef. Ik heb geleerd dat transformatie en verlichting ligt in de weg van aanvaarding. Alles wat ik voel is welkom. En alles wat mijn liefsten voelen is welkom. Ik heb geleerd, met vallen en opstaan, onvoorwaardelijk lief te hebben, “all-in lief te hebben”. Ik heb me al die jaren geoefend in het uithouden bij alles wat pijn doet en er bij te blijven als het rauw of lelijk wordt.

Ik wil daarover graag meer vertellen, maar niet nu. Dat komt later. Vandaag wil ik je alleen laten weten dat het leven geen sprookje is, ook mijn leven niet. Maar ik wil je ook vertellen dat het leven wel magisch is. Dat verandering en transformatie écht mogelijk is. Dat er een ongekend land van lichtheid, vreugde en vervulling kan liggen voorbij het donkere moeras waar je je misschien nu in vast voelt zitten. En de weg daarnaar toe gaat er dwars doorheen…


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma