13
okt

Boven mijn persoonlijke website (www.boeleytsma.nl) staat de uitspraak "Het fascineert me al jaren, het menselijk vermogen tot scheppen". En dat is waar. Mensen scheppen prachtige dingen: kunst, architectuur, muziek, literatuur. Mensen zijn scheppers, creators, makers. Maar het gaat veel verder dan we vaak denken: mensen maken niet alleen dingen, maar scheppen ook hun eigen leven, hun gezondheid, hun relaties, hun werk, hun geluk...

Trots of slachtoffer?
Over het eerste zullen weinigen het oneens zijn, maar het tweede roept nogal eens vragen of zelfs verzet op. Hoezo, ik schep mijn eigen gezondheid en geluk? Schep ik dan ook mijn eigen ziekte en ongeluk? Krijg ik dan de schuld van alles wat misgaat in mijn leven? Er is toch ook zoiets als pech, ongeluk, onrecht dat je wordt aangedaan? Ik ben toch niet de schepper van alles wat mij overkomt?

Het is waar, veel mensen lijken liever ‘slachtoffer' te zijn van hun eigen leven, dan de schepper ervan. Pijn, verdriet en ziekte zijn ogenschijnlijk beter te dragen als het je wordt aangedaan, als je daar geen aandeel in lijkt te hebben, dan wanneer je daar zelf verantwoordelijk voor ben. En misschien is het zelfs wel zo dat veel mensen ook gemakkelijker geluk, gezondheid en overvloed ontvangen als het hen ‘overkomt', dan wanneer ze het zelf hebben gecreëerd. We durven nauwelijks trots te zijn op wat we zelf in ons leven scheppen.

De weerspiegeling
En toch is dat precies wat ik bedoel met die uitspraak boven mijn website: het fascineert me al jaren, het menselijk vermogen tot scheppen! Het vermogen om zelf je eigen lichaam gezond te maken door gezonde keuzes, gezonde voeding, gezonde overtuigingen, liefdevolle omgang met jezelf. Het vermogen om overvloed te scheppen door te durven ontvangen en te kunnen geven. Het vermogen om geluk uit te nodigen door oude pijn en verdriet los te laten. Mensen zijn tot oneindig veel meer in staat dan ze zelf weten.

Dit inzicht komt voor mij niet uit boekjes. Sterker nog: de eerste keer dat ik er een boek over las (The Secret) stond me dat ontzettend tegen. Nee, het is een les die ik in mijn eigen leven heb geleerd: ik schep mijn eigen bestaan, mijn eigen gezondheid, mijn eigen lot. Mijn dagelijks leven, mijn uiterlijke omstandigheden zijn de weerspiegeling van de keuzes die ik maak, de mensen die ik uitnodig, het voedsel dat ik eet, de gedachten die ik koester, de beelden die ik toelaat... En als daar dus iets in verandert, verandert mijn leven.


Een kunst, geen trucje
Toen ik dat patroon in mijn leven ging herkennen, ben ik daar meer en meer op gaan letten en ook actief mee gaan werken. En eerlijk is eerlijk: het is niet altijd makkelijk om onder ogen te komen dat je eigen leven je eigen creatie is. Maar uiteindelijk is het áltijd goed nieuws: je kunt het dus ook veranderen. En daar heb ik mij steeds verder in bekwaamd. Ik heb ‘geoefend' met scheppen, met veranderen, met manifesteren en al oefenend het geheim steeds beter begrepen.

Misschien wil je weten wát ik zoal heb gemanifesteerd in mijn leven. Het beste antwoord is dan natuurlijk: álles! Alles in mijn leven is een creatie, een manifestatie van mijn keuzes, mijn overtuigingen, mijn handelingen. Maar sommige ‘creaties' zijn opvallender dan andere. Hele duidelijke manifestaties waren mijn bezinninghuis Beth Tikwah, mijn boeken, verschuivingen in mijn vriendenkring, de bekendheid als Planteneter, mijn relatie met Anat en de camper.

Eén van de dingen die ik daarin ontdekte is dat het geen simpel ‘trucje' is. Het leven is niet een IKEA-kast die je met een simpel stappenplan in elkaar kunt knutselen. Er spelen veel factoren en het proces van manifesteren nodigt je uit om diep in je ziel te gaan en jezelf radicaal eerlijk onder ogen te komen. Ik heb me erin bekwaamd en heb er plezier in gekregen, maar er zijn ook momenten dat het proces me tot wanhoop drijft omdat ik het plotseling niet meer begrijp.

Uniek seminar
Over dit geheim van manifesteren en creëren organiseer ik op 12 november samen met Atti Gringhuis een uniek seminar. Ik heb Atti leren kennen als een ‘koningin van de manifestatie'. Daarom zie ik er naar uit samen met haar alles te delen wat wij hebben begrepen van dit unieke proces. We zullen je vertellen wat wij met vallen en opstaan geleerd hebben, we zullen onze succesverhalen vertellen, maar ook open zijn over de crises die er soms aan vooraf gaan. We zullen op de dag zelf ook ‘oefenen' met manifesteren. Het is een leerdag, een inspiratiedag, maar ook een oefendag en een ervaringsdag. We hebben daarom ook een paar bijzondere mensen uitgenodigd om hun eigen unieke verhaal van manifestatie te vertellen.

Dit seminar zal plaatsvinden op zaterdag 12 november in de Mariënhof in Amersfoort. Eerder dit jaar organiseerden we daar een prachtig seminar over transformatie. Dit manifestatie-seminar kun je beschouwen als het vervolg daarop. Maar ook als je het eerdere seminar niet hebt bijgewoond is deze dag voor jou een geweldige kans om de verantwoordelijkheid en macht over je eigen leven weer terug te vinden.

Tijdens de dag zullen we verwend worden met heerlijk en overvloedig plantaardig eten van Anat - van wie anders, zou ik bijna zeggen? De dag kost € 150,- Als je erbij wilt zijn stuur je een mail naar info@atti.nu. Je kunt daar ook je vragen stellen of meer informatie krijgen.

Ik hoop je op deze geweldige dag te mogen verwelkomen.

Boele

 


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma