18
nov

Weet je wat ik graag wil? Dat jij de beste versie van JOU wordt. Net als ik trouwens - ik wil de beste versie van MIJ worden. Ik wil niet op jou gaan lijken of op wie dan ook, en jij zou niet op mij moeten willen lijken. Wij mogen de beste versie worden van wie we zijn. De vraag is: wát heb je daarvoor nodig? In een nieuwe gratis videocursus vertel ik je over de antwoorden die ik daarop vond.

KLIK HIER voor de gratis videocursus

Amerikaans geschreeuw

‘De beste versie van jou…’ - wat denk je of wat voel je, als ik dit zeg? Want eerlijk is eerlijk, het is niet zo Nederlands om dergelijke dingen te zeggen. Wij zijn opgegroeid met de mentaliteit van ‘goed is goed genoeg’, ‘je hoeft niet altijd de beste te zijn’ en ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Sterker nog: mensen die altijd de beste willen zijn, vinden we irritante strebers. Wat verbeelden ze zich wel?

Nederlanders zijn nuchter en blijven liever met twee benen op de grond staan. We noemen het Amerikaans om zo te hameren op groei en ontwikkeling en het beste in jezelf naar boven halen. En dat is ook waar. In de Verenigde Staten worden ambitie en verlangen naar groei veel meer gewaardeerd dan in Nederland. Maar is dat een reden om het niet te doen?

Leven is overvloed

Kijk naar de natuur. In het voorjaar bot elke boom en struik uit. Overvloed alom. Een explosie van kleuren en geuren. Elk jaar verbaast het me weer hoe royaal en uitbundig de natuur is. Alles wat leeft, streeft naar meer: méér blaadjes, méér bloemen, méér vruchten. En dat is ook zo: álles wat leeft in de natuur, groeit. En zodra het niet meer groeit, is het aan het sterven. Dat geldt voor planten, maar ook voor dieren: elk gezond lichaam streeft altijd naar de optimale staat.

Dat is een belangrijke constatering. Het betekent dat het verlangen naar groei en overvloed een kenmerk van leven is. Alles wat leeft, groeit – wíl groeien. Leven wil overvloedig zijn. Dus is ook jouw verlangen om de beste versie van jezelf te worden een teken van vitaliteit en leven. Die twee horen bij elkaar: je wilt leven – en dús wil jij de beste versie van jezelf worden!

Jij schept zélf de voorwaarden

Maar waar hebben we het dan over? Wat is ‘de beste versie van JOU’? Dat gaat allereerst over je lijf. Je lichaam wil gezond en fit en sterk zijn. Daar verlangt het naar. En jij kunt het daarbij helpen. Door het de juiste voeding te geven, door het te bewegen, door het voldoende rust te geven, door het in een gezonde omgeving te laten zijn… Als jij de omstandigheden voor je lijf optimaal maakt, zal je lichaam doen wat het kan doen.

En nee, je kunt niet elk probleem oplossen – ik ben een realist. Maar je kunt wel de omgeving scheppen waarin je lichaam de BESTE VERSIE kan worden van jou. Dat doe je bijvoorbeeld door plantaardig te gaan eten. Mensen zijn gemaakt voor (voornamelijk) plantaardig voedsel. Probeer het maar, je lichaam zal het je vertellen als je dat doet: het wordt sterker, slanker, schoner, vitaler en gevoeliger - je komt letterlijk thuis!

Het volle potentieel

Maar dat gaat veel verder dan alleen voeding. Leef jij je volle potentieel? Leef jij je dromen? Gebruik jij al je talenten? Spreek jij jouw waarheid, ben je open over hoe jij de wereld ziet? Doe je wat je diep van binnen verlangt om te doen? Ben jij de liefhebber die je kunt zijn? Geniet je zoals je zou willen genieten? Ben jij de man, de vrouw, de vader, de moeder die je kunt zijn?

Ik denk dat ik het antwoord wel weet: ‘Nee, nog lang niet’ (en ik weet dat omdat het ook mijn antwoord is). Jij bent nog lang niet de beste versie van jezelf – net als ik. Er is nog zoveel te ontdekken, er zit nog zóveel meer in!

Wel, dan wordt dat wel tijd!

Hoe oud ben je? Hoeveel jaar heb je nog, denk je? Ga je nog langer je tijd verspillen met dingen die er niet echt toe doen? Blijf jij de middelmatigheid koesteren – ‘goed is goed genoeg’? Nou, ik niet! Ik heb het leven lief en daarom verlang ik naar de BESTE VERSIE van MIJ!

Mag ik dit wel willen?

‘Maar het gaat toch in het leven niet allemaal om mij?’ ‘Ik moet er toch vooral zijn voor anderen?’ Herken je deze gedachten? Er ligt een andere vraag achter: ‘Mag ik wel mijzelf in het centrum plaatsen?’ ‘Ben ik het wel waard om zoveel energie in te steken?’

Maar draai het eens om: wat denk je dat je kunt betekenen voor anderen als jij de BESTE VERSIE van jezelf bent? Een beetje? Of veel? Wie de middelmatigheid goed genoeg vindt, ontzegt niet alleen zichzelf veel goeds, maar misschien nog wel veel meer de mensen om zich heen. Als jij de BESTE VERSIE van jezelf bent, gééf je meer, betéken je meer, déél je meer!

Goed beschouwd is het dus eigenlijk egoïstisch om NIET de beste versie van jezelf te worden…

De beste versie van… JOU

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf. De beste versie van jezelf is wat anders dan een idyllisch plaatje uit een tijdschrift. We leven in een tijd waarin je van alles moet. Mensen kijken naar elkaar en zijn bang om anders te zijn. Televisie en internet vertellen ons hoe we er uit moeten zien als je succesvol bent. Maar dat zijn beelden en idealen van anderen. Dat gaat niet over jou!

Ik wil je uitdagen om de beste versie van JOU te worden. Kopieer niemand. Voel je niet verplicht om dingen te doen of te zijn die niet bij JOU passen. Luister naar je lichaam, luister naar je ziel en doe wat goed is voor JOU. Breng de wereld wat JIJ te brengen hebt. Vertel JOUW verhaal. Ontwikkel JOUW talenten.

Maar laat je ook niet beperken door stemmen die niet van jou zijn. Stop niet voor beperkingen die ánderen je opleggen: ‘dat kan niet, dat mag niet, dat hoort niet’. Laat je niet afschrikken door de angsten van anderen. Durf te vertrouwen op je eigen kompas en je eigen waarden. Wees voluit JIJ en leef zonder schroom, zonder schaamte, zonder aarzeling, zonder angst.

GRATIS videocursus en GRATIS introductie BLOEI

Dit thema houdt mij het hele jaar al intensief bezig. Het afgelopen half jaar heb ik hard gewerkt aan het jaarprogramma BLOEI. Dat is een programma waarin ik je 365 dagen lang, van dag tot dag begeleid en uitdaag om tot persoonlijke bloei te komen. Bijna 100 mensen zijn al volop in dit programma bezig en de veranderingen in hun leven zijn ingrijpend.

Ik wil je graag gratis en vrijblijvend laten kennismaken met dit programma. Daarom bied ik je een 4-delige videocursus aan waarin ik je de 14 geheimen van persoonlijke bloei geef. Na die cursus kun je, als je dat wilt, zelfs nog de eerste week van BLOEI gratis aanvragen. Op die manier ontdek je of jij klaar bent voor de échte stappen in je leven, of jij écht wilt gaan voor jouw persoonlijke bloei.

Waar wacht je op?

KLIK HIER voor de gratis videocursus.


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma