3
mei

Gemakkelijk was het niet om te moeten erkennen dat ik mijn leven van chronisch geldgebrek zelf had geschapen door mijn overtuigingen. De Law of Attraction herkennen in je eigen leven is niet altijd prettig. Maar toen ik het eenmaal zag, herkende ik het in alles.

Gevoel van schaarste
Ik herinner mij het afrekenen met de gasten op Beth Tikwah. Na een paar heerlijke dagen van goede zorg en pastorale begeleiding kwam het moment van afscheid... en afrekenen. Ik zag er altijd tegenop. In mijn beleving deed de zakelijke transactie afbreuk aan de schoonheid van de tijd die we samen hadden doorgebracht. Ik was blind voor het feit dat veel gasten genoten van het moment van betalen - het gaf hen de mogelijk om hun dankbaarheid om te zetten in iets tastbaars: geld. Velen gaven met vreugde. Maar ik ontving met schaamte. Voor mij was betalen een ‘noodzakelijk kwaad'. Hoe kun je verwachten dat geld gaat stromen in je leven als je er zo bang voor bent.

Maar ook uitgeven van geld was zelden een vreugde geweest. Jawel, er waren een paar momenten in mijn leven waarin ik geld genoeg had. Toen heb ik wel enigszins gevoeld hoe prettig het kan zijn om geld te geven en dingen te kopen. Ik herinner mij een vakantie naar Engeland die we ons werkelijk goed konden permitteren en hoe we genoten van het uitgeven van geld. Maar de meeste tijd heb ik geld uitgeven vanuit schaarste. Altijd was er dat rekensommetje in mijn hoofd of het allemaal wel kon. Dan is geld uitgeven geen genoegen.

Omkering
Tijdens mijn Jubeljaar heb ik de tijd en de moed gevonden om naar mijn beperkende overtuigingen te kijken. Ik heb helder getraceerd waar mijn negatieve sentimenten huisden en ook daar heb ik naar gekeken. Op een groot vel wit papier op de muur heb ik alle overtuigingen opgeschreven - het bleken er 11 in totaal te zijn! En ik heb ernaar gekeken als naar een spiegel, dagen lang. Dit ben ik! Zo denk ik over geld! Geloof me: het is ontluisterend om jezelf zo te zien.

Vervolgens heb ik de beperkende gedachten omgedraaid, stuk voor stuk, alle 11. ‘Geld is vies / geld is immoreel' werd ‘armoede is immoreel, rijkdom is een zegen'. ‘Geldzaken zijn vervelend' werd ‘Geldzaken zijn inspirerend'. ‘Geld is onbelangrijk' moest worden ‘geld is belangrijk en heeft mijn volle aandacht'. ‘Geld verdienen is ingewikkeld en moeizaam' draaide ik om tot ‘geld verdienen is eenvoudig en fijn'. Dat de opgeschreven beperkende overtuigingen klopten, voelde ik toen heel goed; elk van de omkeringen stuitte mij tegen de borst en ik kon ze niet geloofwaardig uitspreken.

Intussen oefen ik met de omkeringen door ze gebruiken als affirmaties. Dagelijks spreek ik een paar ervan met aandacht uit. Een gedachtepatroon van 42 jaar omdraaien vraagt aandacht en doorzettingsvermogen. En ik merk hoezeer mijn gedachten veranderen, en met mijn gedachten mijn gevoel. De verandering is ingezet. Ik twijfel er niet aan dat ook mijn leven zelf zal veranderen in de nabije toekomst.

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat geld goed noch kwaad is. Geld is als energie, als instant potentie: je kunt het gebruiken voor alles, goed en kwaad. Geld is zo immoreel als de bezitter ervan en geld is zo heilig als eigenaar is. Geld veroordelen omdat het slecht is, betekent daarom jezelf veroordelen en geen vertrouwen hebben in jouw eigen gebruik van deze ‘energie' of ‘potentie'. Ik zie nu in dat er geen reden is voor dat wantrouwen!

Oefenen
De weg naar verandering gaat langs de weg van oefening - ik schreef het onlangs. Ik oefen nu met mijn affirmaties. Maar ik oefen ook door zelf actief de verantwoordelijkheid voor mijn financiële welzijn op me te nemen. De afgelopen 20 jaar had ik dat naar de periferie van mijn leven gedrukt. Anderen deden mijn boekhouding en administratie en als het niet nodig was, keek ik er niet naar. Angst drukte alles weg wat met geld te maken had. Ook dat is voorbij. Ik neem zelf de verantwoordelijkheid weer, hoezeer het aanvankelijk ook moeite kost. En terwijl ik mijn rekeningen betaal en mijn BTW-aangifte voorbereid, oefen ik mij in gevoelens van dankbaarheid en overvloed. Terwijl ik de huur betaal, oefen ik in blijdschap over ons huis. Als ik boodschappen betaal, bedank ik in stilte de hemel voor gezondheid en overvloed. Als mijn boekengeld binnenkomt, vier ik het.

Ja, het tweede chakra bracht mij veel werk!

Boele

Wordt vervolgd.

Lees hier alle voorgaande blogs in de serie 'Mijn Jubeljaar'

Lees in dit verband ook mijn blogs over de 'Law of Attraction'

 

 


Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma