29
mei
Zoals ik al vertelde is het accent van het Pionierspad gaandeweg verschoven van eenvoudige gelegenheid om een boek onder de aandacht te brengen, naar een heus oecumenisch statement. De namen van mensen die meewandelen staan bepaald niet vanzelfsprekend in één rijtje. Soms staan die namen zelfs dichter bij elkaar dan je verwachten zou.
Wat is dat oecumenisch statement dan? Ik schreef er eerder al over toen ik de tocht een wandelende synode noemde en ook toen ik een pleidooi voerde voor het vieren van de verschillen. Ik ben benieuwd of jij er woorden voor zou kunnen vinden: wat is dat voor statement als mensen, die elkaar op inhoud (en met woorden) niet kunnen vinden, toch allemaal ergens deel willen zijn van een tocht over het Pionierspad?
Dit zijn mijn woorden ervoor: er is een diep besef dat we allemaal onderweg zijn. Steeds minder mensen hebben het gevoel gearriveerd te zijn. De huizen en bolwerken waarbinnen dat gevoel lange tijd gekoesterd kon worden, kraken of zijn zelfs ingestort. We zijn uit onze comfortabele posities weggerukt. Dat geeft onrust, paniek soms. Wie zich dan toch verbonden blijft voelen met het verhaal van het Evangelie en de rijke traditie waarin we staan, die wordt als vanzelf een zoeker, een pionier.
De ene pionier maakt het niet groter dan zijn of haar eigen leven of dat van zijn of haar gezin. Maar wat is daar klein aan? Anderen zijn pionier in hun rol als dominee, pastor of voorganger – dappere mensen, want niemand is opgeleid voor dit pionierswerk. We zijn op zoek naar nieuwe beelden, nieuwe woorden, nieuwe vormen van gemeenschap, nieuwe media, nieuwe geloofwaardigheid en echtheid. En hoe verschillend we ook zoeken, hoe anders we ook dromen van een nieuwe horizon, hoezeer we ook de problemen anders analyseren – het feit dát we zoeken, dromen en analyseren, maakt ons tot tochtgenoten. En dat wordt breed beseft, zo blijkt uit het enthousiasme voor het Pionierspad.
Daarom is het Pionierspad niet alleen een wandelende synode en een oecumenisch statement, maar ook een ‘Appèl van de dapperen’. Het roept dappere pioniers, gepassioneerde zoekers en hartstochtelijke twijfelaars bij elkaar om te luisteren naar elkaars verhalen. De groep tochtgenoten zal een vreemd gezelschap zijn – maar niettemin een gezelschap. Weet je welkom om erbij te zijn – een uur, een dag of zelfs langer; aangekondigd of onaangekondigd; met een boeiend verhaal of vooral met een luisterend oor en nieuwsgierigheid… Je bent hoe dan ook welkom!
Boele P. Ytsma

Gisteren: Dag 18 van 40 - de acht etappes van het pionierspad

Vorige pagina
Delen |

wat kan ik voor je doen?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen gelukkiger, vrijer en gezonder te worden. Het is heerlijk als mensen hun bestemming gaan vinden én leven... en mijn bestemming is: jou inspireren, jou in je kracht zetten, jou uitdagen je eigen leven voluit te gaan leven. 

Daarom is mijn vraag: wat kan ik voor jou doen? Hoe wil je dat ik je help? 

Laat me je een handje helpen. Ik heb een paar diensten ontwikkeld waar je wat aan zou kunnen hebben. Hieronder vind je daarover meer informatie. Als je persoonlijk contact met me wilt opnemen kun je gebruik maken van het contactformulier

> COACHING met bijzondere aandacht voor jouw persoonlijke bloei. Ik zoek met je naar je mogelijheden en kwaliteiten en ruim samen met je blokkades en energielekken op. Stapje voor stapje vind je zo je eigen bestemming. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

> ONLINE JAARPROGRAMMA BLOEI! - een heel jaar lang élke dag een inspirerende mail van mij, meer dan 30 bijzondere en diepgaande lessen, meer dan 50 video's, honderden opdrachten een lijvig e-book, een persoonlijk coachingsgesprek en nog veel meer... en dat allemaal om jou te laten BLOEIEN! Honderden blije cursisten gingen je voor. Lees hier meer.

> THE FULL IMMERSION - Een programma zoals je het nergens vindt: héél 2018 verbind ik me aan het leven van mijn én jouw bestemming... áls je er bij bent. Voor een beperkte groep mensen die 100% commitment willen geven aan het vinden en leven van hun bestemming. The full immersion - je gaat er helemaal voor! Lees hier meer!

> WORKSHOPS geven Anat (mijn vrouw en soulmate) en ik samen: inspirerende dagen over vitaliteit, lichter leven, manifesteren en seksualiteit. Kijk hier voor een voorbeeld van zo'n workshop. Op deze website zullen we nieuwe workshops aankondigen. 

agenda

Een overzicht van workshops, lezingen, seminars en events

Met en zonder Anat treedt Boele veel op in het land. Hier vind je een overzicht van de events in de komende weken. 

GA NAAR DE AGENDA

Wie is boele ytsma...?

Op deze website maak je kennis met mij en mijn werk. Ik vertel je over mijn jaarprogramma 'Leef je bestemming', over het unieke project 'The full immersion 100' en over mijn reizen met tochtgenoten. Ik bied je hier mijn coaching aan en nodig je uit mijn vlogs te volgen...

Maar voordat je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk eerst weten wie ik ben. Hier stel ik mij voor en vind je wat meer persoonlijke informatie over mij. 

Probeer gratis de eerste week van mijn online jaarprogramma BLOEI!

Vertel me waar ik de eerste week naar toe mag sturen:
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

mijn boeken

In de periode 2009-2013 schreef en publiceerde ik 3 boeken. De eerste twee zijn heel anders dan de laatste, maar een goed verstaander zal de rode draad wel vinden.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze boeken. In 2018 zal mijn vierde boek verschijnen: Hallo aarde!

Boele P. Ytsma op Twitter
© Copyright 2018 Boele P. Ytsma